Hollola, Tiikerisarjan finaaliturnaus sijat 1-6
D-tytötJulkaistu: 15.04.2024 10.38

D-tyttöjen kausi päättyi hienoon finaaliturnaukseen, jonne oli päässyt kuusi alueen parasta Tiikerisarjan joukkuetta. Turnaus pelattiin Salpahallissa Hollolassa, jossa hienojen avajaisten jälkeen pelattiin kovatasoinen turnaus.

Yritys kohtasi alkulohkossa tutun Korian Ponnen, jonka kanssa kautta on edetty tasatahtiin. Keskinäiset ottelut ovat päättyneet lähes poikkeuksetta vasta kolmen erän jälkeen ja voitoista oli päässyt nauttimaan vuorotahtiin kumpikin seura. Tätä samaa Yrityksen ja Ponnen valmennusväki aamusella ennen turnaustakin muisteli ja erityisesti Ponnen valmentaja Harri muistutti, että nyt olisi Ponnen vuoro voittaa. Pelin alku olikin selkeästi Ponnen hallussa. Yrityksen tyttöjen päästessä peliin mukaan, tilanne oli Ponnelle jo 15-7. Loppuerän onnistumiset ja hieno taistelu kuitenkin riittivät ja erävoitto Yritykselle lukemin 25-20. Toiseen erään Ponnen taistelutahto laantui ja edelleen Yrityksen tyttöjen kovat aloitussyötöt ja rauhalliset sijoitukset tyhjiin paikkoihin, onnistuivat. Toisen erän lukemat 25-11 toi näin myös otteluvoiton suoraan kahdessa erässä lukemin 2-0.

Tauon jälkeen toisessa alkusarjan pelissä vastaan asettui ViLePa Vihdistä. Joukkue oli juuri voittanut Ponnen 2-0, joten kova vastus oli ennakkoonkin tiedossa. Vihdin tytöt olivat pitkiä ja taidokkailla sijoituksilla ja kovilla iskulyönneillä ottelu kääntyi jo alkumetreillä ViLePan haltuun. Yrityksen tytöt päätyivät kovin usein palauttamaan pallon hihalyönnillä vastustajille, jonka ViLePa käytti heti hyväkseen hyökkäämällä itse. Ottelu helposti Vihdille 2-0 (25-11, 25-13).

Alkusarjan yksi voitto riitti ja Yrityksen nelikko kohtasi jatkolohkon ristikkäispelissä toisen alkulohkon voittajan Salpiksen Pandat. Kauden aikaisemmat kohtaamiset oli aina kääntyneet Salpiksen voittoon, joten kova peli oli tiedossa. Salpis aloitti pelin hyvällä sykkeellä ja jo hetkessä oltiin tilanteessa 10-1. Sama tahti jatkui ja Salpis näytti pelailevan helppoon erävoittoon, kunnes Yrityksen tytöt hieman keräsivät ja taistelivat itselleen lopulta 20 pistettä. Toinen erä alkoi samaan tyyliin, mutta jostain lähti Yrityksen kirivaihe ja Salpiksen karkumatka saatiin kiinni. Johtoasemaan päästiin jo tilanteessa13-12. Pisteitä tehtiin vuorotahtiin ja lopulta onnistumisten ansiosta erävoitto Yritykselle 25-20. Kolmas erä kuitenkin jälleen Salpikselle ja näin edessä oli tyytyminen pronssiotteluun. Pronssiottelussa vastaan asettui uudelleen oman ristikkäisottelun Ruokolahden Rajulle hävinnyt ViLePa. Hyvästä taistelusta huolimatta ViLePa oli päivän toisessakin kohtaamisessa parempi luvuin 2-0 (25-19, 25-20). Näin kotimatkalle lähdettiin Hollolan Matkakeitaan kautta ja hienosti vain neljällä pelaajalla taisteltu nelossija takataskussa.