Tasoturnaus Ravilinnassa 7.10.2023
A-tytötJulkaistu: 14.11.2023 10.13

A-tyttöjen lentopallokausi aloitettiin kotihallissa tasoturnauksen merkeissä. Vastustajina olivat Salpis Hollolasta, KaVe Karhulasta sekä PuMa A2 Helsingistä.

Ensimmäinen peli oli Salpista vastaan. Ensimmäinen erä oli tasaista tilanteeseen 5-5 asti. Tästä eteenpäin Salpis ei pysynyt Yrityksen tahdissa. Yrityksen onnistuneiden suoritusten myötä erä päättyi 25-13 kotijoukkueelle. Toisessa erässä Yritys jatkoi vahvaa suorittamista, ja hyökkäyspisteitä jaeltiin jopa kymmenelle Yrityksen pelaajalle. Toinen erä päättyi lukemin 25-9, ja täten Yritys ansaitsi kauden ensimmäisen 2-0 -voittonsa.

Toinen ottelu oli PuMa A2-joukkuetta vastaan. Jo ennakkoon odotettu tiukka peli osoittautui oikeaksi. Ensimmäisessä erässä PuMa pääsi karkumatkalle Yrityksen tekemillä helpoilla virheillä. Yritys otti kuitenkin loppukirin, mutta se ei ihan riittänyt erävoittoon. Täten ensimmäinen erä PuMalle lukemin 23-25. Toinen erä alkoi Yrityksen johtoasemassa, kunnes erän puolivälissä PuMa tuli vierelle. Pisteitä tehtiin erän loppuun saakka vuorotahtiin jatkopisteille saakka. PuMa oli kuitenkin viimeisissä palloissa parempi ja nappasi erävoiton itselleen lukemin 27-25.

Päivän viimeinen peli oli Karhulan Veikkoja vastaan. Yritys hallitsi peliä molemmissa erissä kovien hyökkäyslyöntien ja kekseliäitten syöttöjen ansiosta. Ja näin Yritys voitti viimeisen pelinsä selvästi 2-0 (25-13, 25-15).

A-tyttöjen joukkue on tälle kaudelle hieman uudistunut. Muutama viimevuoden pelaaja kasvoi yli-ikäiseksi ja yksi pelaajista muutti Jyväskylään. Näiden pelaajien paikkaajiksi on nostettu C- ja B-nuorista neljä uutta pelaajaa A-tyttöjen rinkiin. Nyt A-tyttö-joukkue koostuu 15:sta pelaajasta, sopivasti uusista kuin vanhemmista Yritys-nuorista.

Joukkueen MVP:ksi palkittiin kovasti hyökkäys- että syöttönurkassa pisteitä uurastanut Krista Kantola.

Yrityksen joukkueessa pelasivat Silmu Cihangir, Hilla Martikainen "A", Saara Huppunen, Sabina Forsström, Krista Kantola, Peppi Nurmi, Aada Romppainen, Matilda Linnala, Ansa Liikkanen "A", Viivi Ojala, Kerttu Niemi, Peppi Peltola, Oona Jalkanen, Enni Sauvala ja Jenna Tuomainen "C". Valmentajana Arto Oinas, apuvalmentaja Kari Lehtonen ja joukkueenjohtajana Katariina Martikainen.